Onderscheiden

Jij bent het waar jouw klanten naar op zoek zijn!

Als we ons inschrijven bij de Kamer van Koophandel zal het je niet verbazen dat je niet de eerste bent, vaak ook niet in jouw vakgebied. Jij weet als geen ander dat je een onderscheidende factor hebt; wat jouw krachten en kwaliteiten zijn. Nu is het zaak om jouw onderneming meer dan goed te presenteren zodat je met kop en schouders boven de rest uitsteekt. En nee, we gaan niet mee in de mentaliteit, ‘doe maar gewoon’…

Ik heb interesse

Groeien

Alleen met de juiste focus, samenstelling en investeringen

Groeien kan alleen met de juiste focus, samenstelling en investeringen. Je hebt gemerkt dat je de afgelopen periode keihard hebt gewerkt om te groeien en dat is nu ook gebeurd.. . Je wilt verder, je toekomstplannen zijn, zo hongerig als je bent, weer aangepast naar meer en verder. De bedrijfshuls waar je destijds mee bent begonnen past niet meer. Het is tijd om jouw onderneming opnieuw te evalueren op inhoud, kwaliteit, organisatie, structuur en nog vele andere elementen. Deze elementen houden elkaar sterk en in balans. Ons advies is om deze evaluatie met een bedrijfsdeskundige te doorlopen.

Ik heb interesse

Diensten om te Groeien

Wij nemen het merk van jouw onderneming onder de bedrijfsmatige en creatieve loep. Straalt het merk uit wat je onderneemt? Komt het merkconcept duidelijk over naar jouw doelgroep? Hoe steekt momenteel het bedrijfsproces in elkaar als we het over efficiëntie hebben? Dit is maar een fractie van de vragen die wij samen met jou zullen doornemen. Inzicht geven in de huidige situatie resulteert erin dat je ruimte maakt voor nog meer groei, maar bovenal voor veel ondernemersplezier!

Wij zijn uw externe maar toch symbolische interne partij van uw onderneming. Wij weten dankzij de goede samenwerking moeiteloos wat de wensen zijn kennen het merk/ concept tot in de puntjes. Middels een briefing gaan wij direct aan de slag. Op basis van nacalculatie verrichten wij deze werkzaamheden of maken op voorhand een offerte afhankelijk van de wensen en de vorm van de opdracht.

Heeft u een dynamische website waarop geregeld foto’s moeten worden aangevuld of teksten mogen worden geschreven. Dan      verzorgen wij deze voor u. Tevens is het mogelijk om het onderhoud van uw website aan ons uit te besteden. Hiermee voorkomt u dat u ‘achterstallig’ technische onderhoud aan uw website moet verzorgen zonder exacte kennis van zaken en waardoor soms   de hele lay-out of nog ernstiger de website op zwart gaat. Dat willen we liever voorkomen.

Koers uitzetten

Het is van groot belang om de visie van jouw onderneming goed uit te stralen.

Het is van groot belang om de visie van jouw onderneming uit te beelden en je hierin te onderscheiden. Herken in de communicatie de onderneming en andersom. Je vertelt hiermee namelijk wie je bent en wat je doet. Met het juiste verhaal, de juiste middelen, bereik je jouw doelgroep. Daarnaast is het tevens zeer belangrijk dat je trouw bent aan jezelf, dat je de onderneming voert met de reden zoals dat in jouw bedrijfsplan is omschreven en dat je dit voor ogen houdt, voor nu en voor de toekomst. Heb je jouw visie al wel goed uitgesproken? Staat deze uitgeschreven?  Heb je hierover gebrainstormd en heb je alle mogelijkheden weleens onder de loep genomen? Welke kwaliteiten en kansen heb je in huis om mooie, nieuwe, passende stappen te maken?

Ik heb interesse

Diensten voor Koersbepaling

Wij nemen het merk van jouw onderneming onder de bedrijfsmatige en creatieve loep. Straalt het merk uit wat je onderneemt. Komt het merkconcept duidelijk over naar jouw doelgroep. Hoe steekt momenteel het bedrijfsproces in elkaar als we het over efficiëntie hebben? Dit is maar een fractie van de vragen die wij samen met jou zullen doornemen. Inzicht geven in de huidige situatie resulteert erin, dat je ruimte maakt voor nog meer groei maar bovenal voor veel ondernemersplezier!

Wilt u de promotie en communicatiewerkzaamheden de komende tijd uitbesteden dan is dat mogelijk een hele goede stap voor de onderneming. U creeert ruimte voor andere werkzaamheden en wij dragen ondertussen zorg voor dit belangrijke onderdeel van de onderneming. Deze werkzaamheden kunnen wij voor u uitzetten en bewaken, u bent en blijft hierin een belangrijke rol spelen echter hetgeen wat veel tijd in beslag neem nemen wij van u over.  Wij zijn als het waren uw interne- maar dan externe afdeling voor deze werkzaamheden. Is de nieuwe koers net bepaald dan is het bewaken en trouw zijn aan de koers echt in het begin heel complex.

Heeft u een huisstijl voor uw onderneming maar deze wordt nog niet goed doorgezet binnen de diverse vormen van communicatie, dan kunnen wij dit van u overnemen. We maken vooraf een plan de campagne en wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan gaan we aan de slag!

Voor het volgen van jouw koers zijn vertrouwen en tijd twee onmisbare elementen die toegepast mogen worden in dit proces. Wanneer er een beweging of verandering van koers plaats vind zal het een periode nodig hebben waarin deze transitie plaats gaat vinden. Het is vreemd, wennen en er moet opnieuw kennis gemaakt worden met deze koers en er zal opnieuw vertrouwen in deze te volgen pad moeten komen. Daarom is het goed om de koers voor de onderneming inzichtelijk te maken in beeld en in geschrift om er soms weer eens goed naar te kijken of nieuwe beslissingen passen bij de nieuwe koers.

Heb vertrouwen en geef het de tijd!

Het goede spoor

Ben je de afgelopen periode erg afgeweken van het oorspronkelijke plan?

Een van onze adviezen is om elk jaar je ondernemersplan weer eens in te zien om te kijken of alles nog past in het stramien van je onderneming. Een onmisbaar onderdeel van het ondernemersplan is het BMC. (Business Model Canvas). Wanneer je dit eenmaal goed hebt ingevuld, is het een waardevolle tool bij mogelijke bedrijfsmatige beslissingen. Wanneer je ondernemer bent zie je namelijk overal kansen en mogelijkheden liggen en op den duur kijk je naar het totale beeld en zie je dat je eigenlijk met zeer veel verschillende projecten bezig bent die in de basis elkaar niet echt ondersteunen of aanvullen. Tezamen met onze bedrijfsdeskundige zorgen we ervoor dat we je in beginsel helpen bij het maken van een gedegen ondernemersplan, aangevuld met onder andere Business Model Canvas.

Ik heb interesse

Diensten voor het goede Spoor

Wij nemen het merk van jouw onderneming onder de bedrijfsmatige en creatieve loep. Straalt het merk uit wat je onderneemt. Komt het merkconcept duidelijk over naar jouw doelgroep. Hoe steekt momenteel het bedrijfsproces in elkaar als we het over efficiëntie hebben? Dit is maar een fractie van de vragen die wij samen met jou zullen doornemen. Inzicht geven in de huidige situatie resulteert erin dat je ruimte maakt voor nog meer groei maar bovenal voor veel ondernemersplezier!

Wij zijn uw externe interne partij van uw onderneming. Wij weten moeiteloos wat de wensen zijn kennen het merk/ concept tot in de puntjes. Middels een briefing gaan wij direct aan de slag. Op basis van nacalculatie verrichten wij deze werkzaamheden.

Heeft u een dynamische website waarop geregeld foto’s moeten worden aangevuld of teksten mogen worden geschreven. Dan      verzorgen wij deze voor u. Tevens is het mogelijk om het onderhoud van uw website aan ons uit te besteden. Hiermee voorkomt u dat u ‘achterstallig’ technische onderhoud aan uw website moet verzorgen zonder exacte kennis van zaken en waardoor soms   de hele lay-out of nog ernstiger de website op zwart gaat. Dat willen we liever voorkomen.

Honing

Haal energie uit je werk!

Voor een ondernemer is het belangrijk om regelmatig voeldoening uit het werk te halen, dat geeft energie en de boost om te ondernemen. Wellicht is niet alles wat je onderneemt even succesvol maar alles krijgt een kans en dat is het belangrijkste van ondernemen. Doordat je als ondernemer veel werkzaamheden uitvoert om de onderneming kwalitatief te laten functioneren, kom je soms niet meer toe aan de fun en power om die leuke projecten te zien en op te pakken. Wij lopen parallel met je mee om de bedrijfsvoering in kaart te brengen en jou te ondersteunen in de werkzaamheden voor de langere termijn. Het geeft jou ademvrijheid en je zult zien, je onderneemt net zo goed alleen doe je nu het werk dat je het liefste doet.

Ik heb interesse

Diensten voor Inspiratie

Voor een frisse kijk op nieuwe doelen is tevens een heldere visie nodig.  Zijn jouw diensten nog wel volledig naar je doelgroep of zijn er mogelijk nog meer diensten die je aan je klanten kunt aanbieden? Om dit helder op tafel te krijgen adviseren wij om met onze bedrijfsdeskundige om de tafel te gaan. Hierbij is het van belang om te beginnen bij het begin, de oorsprong. Je zult zien dat je aan het einde van het traject weer zoveel nieuwe ideeën hebt die toepasbaar zijn binnen de organisatie, zodat je de focus kunt leggen op vele nieuwe, maar in het concept passende doelen!

Vele jaren geleden ben je gestart met jouw onderneming. Maar ondertussen lijkt je onderneming weinig meer op waarmee je destijds bent gestart. Je hebt zelf al veel aangevuld en geschoven dat het lastig is om te herleiden wat ook alweer de oorsprong is van de onderneming. Het is goed om dit om het jaar weer bij te stellen. Ook om het gevaar te voorkomen dat je misschien jouw eigen onderneming niet meer zo leuk gaat vinden.. of dat je kansen laat liggen. Een ondernemersplan is een handgreep voor vele beslissingen. Het kan motiveren, je focus weer op scherp zetten en het brengt geld in het laatje.